Bayrakcı Metal – Çelik Konstrüksiyon – Çelik Çatı – Trapez Sac

Çelik Hangar ve Depo Fiyatları ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Çelik hangar ve depo fiyatlarını araştırdığınızda bu konuda çok farklı tekliflerle karşılaştığınızı biliyoruz. Peki  en keliteli çelik depo veya hangarı en optimum maliyetle nasıl seçebilirsiniz? Bu konuda size fikir vermesi açısından çelik depo ve hangarların özellikleri ile ilgili bu yazıyı hazırladık. Böylece bütçenize en uygun çelik depo ve hangar seçimini en doğru şekilde yapabilirsiniz.

Öncelikle, Çelik depo hangar gibi yapıların beton yapılara göre depreme daha dayanıklı olduğunu ayrıca başka daha pek çok avantajının bulunduğunu biliyor muydunuz? 

Ülkemizde henüz yeterince istenen seviyede çelik konstrüksiyona önem gösterilmemekte bu durumun altında yatan temel sebep ise çelik konusunda yeterince bilgiye sahip olunmaması. Oysa ki başta Amerika Birleşik Devletleri gibi gelişmiş ülkeler günümüzde beton yapılara nazaran birçok açıdan avantaj sağlayan çelik yapıları tercih etmekte, otellerden evlere, depolardan hangarlara kadar çeşitli alanlarda çelik konstrüksiyonu kullanmaktadırlar. Bu nedenle eşya, mal gibi nesnelerin saklanmasını sağlayan depolarda ya da içerisinde uçak, araba, tarım ve uzay araçları gibi büyük boyutlu nesneleri barındırmaya yarayan devasa büyüklüğe sahip depo niteliğindeki hangarlarda çelik malzemeye öncelik gösterilmektedir. 


Çelik Depo Hangar Depreme Ne Kadar Dayanıklıdır? 

Çelik yapıların depreme dayanıklı olması özellikle deprem kuşağında yer alan Türkiye için harika bir avantaj sağlamaktadır. Ancak bu cümleyi okuduğunuzda eminiz ki aklınıza gelen beton yapılara oranla çelik yapıların ne kadar ve nasıl fayda sağladığı… 
Öncelikle betonarme yapılar; çelik, çeşitli katkı maddeleri ve güçlendirilmiş beton kullanılarak oluşturulsa da çelik yapılara göre daha gevrek ve kolay kırılır yapıya sahiptirler. Ancak bu durumun aksine çelik konstrüksiyonlar esneme özelliği ve dayanım gücünün yüksek olması sayesinde şiddetli depremler yaşandığında dahi direnç göstererek yıkılma riskini en aza indirirler. Hayati risk oluşturmayan “yaşam dostu yapılar” olarak nitelendirebileceğimiz çelik hangarlar depolar da birleştirme noktaları ve mesnet noktaları sayesinde mukavemet göstererek yıkım oranını oldukça aşağı çekerler. Peki, çelik depo hangarların depreme dayanıklılığı dışındaki faydaları neler onlara da bir göz atalım.

Çelik Depo Hangarın Dezavantajları Var mıdır?


Hangar ya da depo, ahşap ve betondan üretilebileceği gibi çelik hangar, çelik depo şeklinde de üretilebilirler. Bunların arasından çelik malzemeden üretilenler diğerlerine göre en dayanıklı ve güvenilir olanlarıdır. İşte kesinlikle çelik konstrüksiyonu en değerli kılan nokta da bu yapıların avantajlarının dezavantajlarına göre fazla olmasıdır. Bu nedenle çeliğin dezavantajlarından önce sizin için çeliğin avantajlarından bahsetmek isteriz...

  • Öncelikle çelik depo hangar gibi yapıların maliyetleri ve yapım süresi diğerlerine oranla çok daha kısadır. Bu da çok kısa bir zaman aralığında hem de uygun maliyetli bir yapıya sahip olabileceğiniz anlamına gelmektedir ki bu gerçekten de muhteşem bir fayda.
  • Ayrıca yapımı sırasında iklim koşullarından etkilenmediğinden her dönemde yaptırılmasının mümkün olması,
  • Malzeme israfının azlığı, hata pay oranının düşüklüğü ve beton çalma gibi durumların yaşanmaması ve herhangi bir hatada tespitinin hızlı yapılabilir olması,
  • Kolonsuz yapılabiliyor oluşu ve bu sebeple de sizler için çok daha geniş kullanım alanı sağlaması ve depo içerisinde tutulacak ürünleri sağlıklı bir şekilde koruyabilmesi,
  • Yapılacak olan ürünü ayarlanabilir kılması,
  • Yapıldıktan sonra ise ne kadar kullanıldığı fark etmeksizin başka bir yere taşınabilmesi ve yeniden kurulumunun basitliği,
  • Uzun yıllar dayanıklılığı ve esnek yapısı ile fırtına, sel gibi doğal afetlere karşı güçlülüğü,
  • Doğa açısından değerlendirdiğimizde çevre dostu oluşu, %100 geri dönüştürülebilir olması,
  • Yanlış bir kanının aksine galvanizle kaplanan çeliklerde herhangi bir paslanma durumunun yaşanmayışı, 
  • Yani çelik depolar hangarların paslanmaz çelik depo, paslanmaz çelik hangar şeklinde üretilebilir oluşu,
  • Herhangi bir mukavemet oluşumu durumunda ise güçlendirme yapılabilmesini mümkün kılması, 
  • Sünek yapıları nedeniyle de bir anda çökme gibi bir durum yaratmamaları ve içerisindekilere zarar vermeden boşaltım imkanı sağlaması çelik depo hangar gibi yapıları kesinlikle diğer yapılara üstün kılmaktadır. 

Yukarıda saydığımız çelik yapıların faydaları haricinde peki, çelik yapıların dezavantajları yok mu? diye sorarsanız elbette ki çelik depo hangarın dezavantajı var ama avantajlarına oranla çok az. Nasıl mı? Şöyle; çelikler, belirli periyotlarda bakım yapılması gereken malzemelerdir. Bu da sadece size bakım maliyeti olarak geri dönen bir dezavantaj olarak görünecektir. Ancak çelik depo hangar yapımı maliyeti düşünüldüğünde de bu durumun kocaman bir sorun olarak gözünüzde büyümemesi gerektiği açıktır. 


Çelik Hangar ve Depo Fiyatlarında Neye Dikkat Edilmelisiniz?

  • Çelik yapılar titizlik ve uzmanlık gerektiren yapılar olduğundan betonarme diğer yapılarda olduğu gibi yapımı sırasında yeterlilik düzeyi olmayan kişilerin çalışması mümkün değildir. Yapılması istenen çelik depo hangar veya herhangi bir çelik konstrüksiyon için işinin uzmanı kalifiye eleman gereklidir. Bu nedenle de seçeceğiniz çelik konstrüksiyon firması işinin ehli kadrodan oluşmalıdır.  Uzman personelin belirli bir maaş düzeyi olduğunu unutmamalısnız. Bu nedenle size piyasının çok altında fiyat veren firmalarla anlaşma yapmadan önce, firmanın personelinin kalitesini ve referanslarını mutlaka araştırmalısınız.

Çelik konstrüksiyon alanında öncü firmaların arasında yer alan Bayrakçı Metal; "Projeye özel" çelik yapılar-çelik depo ve çelik hangar tasarımı, proje çizimi, imalat ve montajı alanında ISO kalitesiyle çözüm ortaklığı sunmaktadır.

  • Çelik hizmetlerimiz ulusal ve uluslararası standartlardadır. 
  • Çelik depo ve çelik hangar projelendirme, çizim, imalat ve montajı ile anahtar teslim hizmet sunmaktayız. 
  • Çelik depo ve çelik hangarların içine tercihe göre asma kat ve ara kat gibi sistemleri de kurmaktaktayız.

Çelik Depo Hangar Fiyat Teklifi Alın

Çelik depo hangar maliyeti daha önce de bahsettiğimiz gibi beton yapılara göre daha düşük maliyetlidir. Ancak çelik depo hangar fiyatları hesaplamasının en doğru şekilde yapılabilmesi için talep@bayrakcimetal.com.tr adresinden bize ulaşırsanız size hizmet vermekten memnuniyet duyarız. Ayrıca “İletişim” bölümündeki formu doldurarak veya telefonlarımız vasıtası ile de bizimle irtibata geçebilirsiniz. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin her tarafına hizmet vermekteyiz.
 

Bayrakcı İnşaat Metal San. Tic. Ltd. Şti.
Metal İş Sanayi Sitesi 12A Blok No:38-40 İkitelli
Başakşehir / İstanbul
Web Tasarım ve SEO
Talep Formu